WEBINAR: Moj pes se zaganja v pse, avtomobile, ljudi …

Je tudi tebe pogosto sram, ker tvoj pes dela “sceno”, ko srečata druge pse, ljudi, avtomobile? Si misliš, da je tvoj pes izgubljen primer, ker si poskusil/a že vse? Točno vem kaj doživljaš. Tudi sama živim z reaktivnim psom in tudi sama sem šla čez vse, kar trenutno doživljaš ti. 

Verjamem, da si želiš lajanje, cviljenje, zaganjanje, “vkopavanje” v tla in neupoštevanje tebe, kot vodnika spremeniti v sproščene, prijetne sprehode z umirjenim psom ne glede na to kaj vaju tam preseneti. Tvoj naslednji korak bo odločal o tem, ali bodo tvoje želje postale realnost ali ne.

Če se najdeš v tem zapisu, si na pravem mestu. Zate sem namreč pripravila webinar, na katerem bomo obdelali vse od tehnik za reševanje težav, pristopov za primere, ko vaju pes ali druga motnja preseneti, natančnih navodil kako psu prilagoditi okolje, da mu omogočimo napredek pa do tega, kako s psom živeti doma, kako mu sproščati stres, da ga bo lažje predelal takrat, ko bo izpostavljen stresni situaciji.

V webinarju NE bomo obravnavali klasičnih tehnik, ki se uporabljajo. NE bomo psov dajali v sedi, lezi ali v strog fokus na vodnika ob srečevanju psov ali drugih motenj. Zakaj ne? Takšne tehnike pri psih zaradi dodatnega stresa, ki ga pes doživlja zaradi teh vedenj, pri njih prožijo odzive v telesu, zaradi katerih se nato odzove na neprimeren način. Če želimo rešiti težavo, moramo psa v teh situacijah naučiti kako naj sam sprosti stres na primeren način.

 

Vedenjska posledica stresa je povečana odzivnost na dražljaje in posledično izražanje agresivnih reakcij! Reaktivnost izhaja iz nesposobnosti soočanja s situacijo.

Kaj bomo obdelali

Tehnike reševanje zaganjanja
Kako prilagoditi sprehode
Kaj storiti, ko nas motnja preseneti izza vogala
 Prepoznavanje pasje telesne govorice
 Tehnike umirjanja v stresnih situacijah
 Igre za lažje soočanje s stresom
 Kako s takšnim psom živeti doma

Kot bonus, dobiš tudi

 Dostop do zaprte FB skupine
Dostop do posnetka webinarja
Odgovore na vprašanja

Webinar je koristen za

 Lastnike problematičnih psov
 Lastnike mladičkov
 Vse, ki želijo preventivno preprečiti razvoj reaktivnosti
Vse, ki mislite, da je vaš pes “izgubljen” primer

Psu, ki se ni sposoben soočiti s stresno situacijo, se v takšni situaciji sproži fiziološka reakcija, na katero pes nima vpliva, saj izhaja iz dela možganov, ki skrbi za avtomatske odzive.

Šele ko psa naučimo v teh situacijah razmišljati “počasi“, se ti odzivi spremenijo.

 

Webinar je točno to, kar iščeš. Tudi če:

Tvoj pes več ni mladiček
Meniš, da je tvoj pes “izgubljen” primer
Si poskusil/a že vse
Se s težavo že dolgo soočaš

Ne izpusti priložnosti za lepše življenje zase in za psa.

Trajanje: vsaj 2 uri

Primerno za: Vse lastnike, ki si želijo rešiti ali preprečiti težave z zaganjanjem

Zajema: Predavanje z analizo fotografij, video in zvočnih posnetkov ter odgovori na vprašanje udeležencev

Termin: 22.12.2021

Cena: 49 EUR

Izkušnje Cool Strank

Imaš še kakšno vprašanje, dilemo, problem? Piši nam na nina@cooldog.si. Z veseljem se ti bomo posvetili in skupaj našli najučinkovitejšo rešitev.

V nasprotnem primeru, pa pohiti s prijavo. Se vidimo na webinarju!